lauantai 18. kesäkuuta 2016

Helsingin kesä, sade ja lapset - mitä tehdä ja minne mennä?


Ei perhana tätä sadetta. Viikolla vielä ajattelin että eihän se yksi sadepäivä nyt mitään haittaa mutta nää ei lopu! Missä on mun täydellinen kesä ja piknikit?
Lämpimistä päivistä nautin täysillä ja toivon niitä aina vaan lisää. Ei paljon paina pieni väsymys kun aurinko paistaa. Ja tekemistä on koko ajan ja kaikkialla, senkun vaan valkkaa parhaat menot päältä.
Suomen kesä on vaan ihan liian lyhyt. Ja näköjään sateinen. Mun "mitä meinaan tehdä tänä kesänä"- listani on täynnä kivaa ulkotekemistä, mitä ihmettä me tehdään jos vielä montakin päivää sataa?

Tätä mietin, tässä lista - Helsinki sadepäivänä (lapsiperheversio)


-Linnanmäki sit kun paistaa, sadepäivänä Sealife. Lintsillä ehdittiinkin (onneksi!) käydä jo kerran tuossa pari viikkoa sitten, ajattelin olla viisas ja ennakoida kesälomalaisten tuomat ruuhkat. Pieleen meni ennakoinnit, taisi olla luokkaretkipäivä ja ruuhka sen mukainen :D No ainakaan ei satanut niin paljon kuin nyt.


-Kumpulan maauimala on hellekesän place to be. Sielläkin ehdittiin jo käydä sinä yhtenä erityisen lämpimänä päivänä mutta sinne suunnataan taatusti vielä monta kertaa tänä kesänä. Ja jos niitä hellepäiviä ei tule niin sitten mennään Flamingoon.

-Museot. Helsingin kaupunginmuseon Lasten kaupunki on ihan huippupaikka, sielläkin ollaan jo tänä kesänä oltu mutta mennään taatusti uudestaan. Luonnontieteellinen museo on ikisuosikki, ja viime viikolla kävin vauvan ja ystävän kanssa Amos Andersenin taidemuseossa jonka Helsinki Noir - näyttely oli mielenkiintoinen. Ei ihan lasten paikka, mutta vauvan kanssa meni kivasti. Kasvitieteellinen puutarha on myös oiva sadepäivän kohde ihan kaikenikäisille.


-Tänä kesänä aiotaan myös kokea Helsinki turistin silmin ja hypätä vihdoinkin Hop on hop off kaksikerrosbussin kyytiin! Tämä reissu tehdään esikoisen kanssa kaksin, samoin kuin Finnair skywheel joka jäi viime kesänä kokeilematta.


-pelkkä metrolla ajelu on keskustan lapselle kokemus ja metrollahan pääsee hei Itikseen! Ja siellä on paljon kehuttu leikkipaikka joka varmaan jonain sadepäivänä testataan. Itiksen lisäksi leikkipaikoista löytyy tietty hoplopit ja Hakaniemen leikkiluola ja snadistadi. Ja hätätilassa Ikea ja sen leikkipaikka :D

-Saaret. Ihan hirveällä myrskyllä ei ehkä venematkalle, mutta jos ei ihan sokerista ole niin Suomenlinnassa on vähän huonommalla kelillä todella paljon väljempää. Sekin on meidän osalta jo tältä kesältä korkattu, mutta sinnekin mennään vielä uudestaan. Jo venematka on lapselle elämys ja saari itsessään tekemistä täynnä. Muita mielenkiintoisia mutta parempaa säätä odottavia kesän must -saaria ovat Pihlajasaari (ihan paras ranta), Mustasaari ja uutena kohteena mulle Vartiosaari.


-Niin ja tietty Korkeasaari! Siellähän on myös eriteemaisia taloja joihin pääsee pahinta sadetta pakoon.


-Kuivien päivien suunnitelmissa on retkeily Nuuksiossa ja samalla reissulla tsekataan luontokeskus Haltia, siellä ei olla vielä käytykään.


-Fallkulla ja Haltialan tila (joista jälkimmäinen on meillä vielä kokonaan käymättä) eivät myöskään vaadi täydellistä kesäsäätä visiittinsä ajaksi ja sopivat lyhyen kesäretken kohteeksi erinomaisesti.


Ja jos nähtävyydet ja retket eivät jonain päivänä huvitakaan ei ole mikään pakko suunnata kovin kauas: Helsingin leikkipuistot ovat kesäisin pullollaan leikkikavereita ja kivaa tekemistä (ja monessa on myös sisätilat). Meidän suosikit "ohjelmapuistoista" ovat leikkipuisto Seppä ja leikkipuisto Linja, Linjassa on hellepäivien varalta peräti mahdollisuus uima-altaassa pulahtamiseen.

Kaikki kuvat ovat viime kesältä jonka luulin olleen kylmin ikinä, mutta kuvista päätellen löytyi sieltä niitä hyviäkin päiviä!

Jos taas kaipaat erityisen järjestettyä ohjelmaa ja tapahtumaa lapsille niin vinkkinä esim heinäkuun lopun Skidit-festarit ja elokuun alun Lasten Festarit.

Ja kas - eipä se sadepäivän tekemisen keksiminen nyt niin kauhean vaikealta enää näytäkään vai mitä? Mutta mitä sinä tekisit? Lisäisitkö mun listaan vielä jotain tai olisiko jotain mitä suosittelet ihan ehdottomasti?

*edit - kaikki kohteet eivät ole Helsingissä (Flamingo, Nuuksio ja Ikea) mutta ne pääsivät listalle koska niihin on vaivaton ja nopea pääsy Helsingistä niin omalla autolla kuin julkisillakin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!