perjantai 13. toukokuuta 2016

Olohuoneen järjestelyä ja kirpputoripettymyksiä


Äitiyslomalainen myllää taas. Siirsin sohvan takaa pois Arco -valaisimen (ja kyllä muuten tiesi sen jälkeen siirtäneensä, lampun jalka painaa jotain 40 kiloa) koska vieraat löivät lampun kupuun aina päänsä ja muutenkin se tuntui olevan jotenkin tiellä. 


Valaisimen lähdettyä huoneen toiseen päähän tuli sohvalle enemmän tilaa, ja sen toiselle puolelle mahtui sivupöydäksi artekin musta baarijakkara jota ennen yöpöytänä käytettiin. Valaisinkin sai ihan uuden funktion kotonamme mutta minkä - siitä myöhemmin lisää. Anyway täällä on nyt kierrätetty ihan omia vanhoja kalusteita uusiin paikkoihin ja tehtäviin.


Omien tavaroitten kierrättämisessä on se hyvä puoli että tietää mitä saa. Olen nimittäin taas elvytellyt kirppariharrastusta ja kierrellyt sekä netti- että livekirppiksiä, ja pettynyt pahasti. Onko ihmisten ahneus kasvanut ja moraali heikentynyt vai mikä selittää että ihan **skasta kamasta pyydetään aivan hirveitä hintoja?? Esim uusi *mikä vaan tavara* maksaa 100 e ja kirpparirosvo pyytää elämän kolhimasta samasta 90 e, kun se merkki kato.
 Nettikirppiksillä oma lukunsa on tavaroiden kuntoluokittelu: tällä viikolla törmäsin siihenkin että hyväkuntoiseksi mainostettu oli siis ihan roskaa, itse en olisi kehdannut enää mokomaa edes yrittää myydä. Samaan olen aiemmin törmännyt lastenvaatteiden kohdalla ja nyt ilmiö näyttää levinneen liki kaikkeen. Harmittaa.
Itse olen aina mieluummin arvioinut kunnon alakanttiin ettei tule ostajalle pettymystä tai huijattua oloa, se olis mun mielestä vaan niin väärin. Taidan vaan kuulua vähemmistöön tuossa asiassa, mutta en silti aio linjaani muuttaa. Parin viikon sisällä aionkin pitää pienen blogikirppiksen, ja ne tavarat ovat ihan oikeasti hyväkuntoisia ne.

Oletko sinä törmännyt vastaavaan kirppishärskeilyyn netissä tai livekirppiksillä? Saa muuten myös mielellään vinkata jos tiedät paikan missä second hand moraali on vielä kohdillaan. 

Mukavaa viikonloppua!


7 kommenttia:

 1. Teillä on niin ihanan tyylikästä <3. Pitää heti kertoa oma kokemus. Ostettiin siis uusi pöytä tori.fistä. Myyjä pyysi pöydästä (vanha, jatkettava) 50 e. Oli kuvan perusteella tosi siisti ja kauppa oli tuohon hintaa näkemättä ok. Mutta halusi vielä ennen noutoa maalata pöydän! Mietin vaan, että 50 e jo menee maaleihin ja se työn määrä :) Joten me oltiin tyytyväisiä. Instassa kyseinen musta pöytä on jo vilahtanutkin :) Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Se pöytähän on ihan mielettömän hieno! Ja mikä tarina takana! Kiva kuulla, palauttaa uskoa tähän second hand - touhuun. Mäkin olen joskus ennen tehnyt löytöjä, mut nykyään tuntuu että törmää vaan roskaan :( Ja vielä ylihintaiseen sellaiseen.
  Ihanaa viikonloppua sinnekin!

  VastaaPoista
 3. Joo, olen tehnyt nettikirppareilta mielettömiä lastenvaatelöytöjä - uusin on 25 euroa maksanut läjä merkkivaatetta. Samaan aikaan pyydetään 30 euroa reikäisestä merkkivaatteesta, no, saahan sitä pyytää jos joku maksaa. Ihanaa kun ehdit sisustaa, mun sisustus käsittää enimpien duplojen keräämisen. :D Voi nähdäänhän pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla että ne löydöt on vielä mahdollisia, toivoa siis on! Joo mun sisustussalaisuus on se etten edes yritä siivota leikkihuonetta vaan lapioin vaan lelut sinne, sit yksi huone kerrallaan on leluvapaa ja sekunnin siisti :D Nähdään pian! Kesäkuun alussa tullaan ainakin sinnepäin <3

   Poista
 4. Teillä on kyllä kaunis koti. Kirppiksillä joutuu olemaan tosi tarkkana, moni tosiaan myy laadukkaana ihan roskaa. Ihmettelen. Ahneus tuntuu levinneen joka paikkaan.
  Suloista sunnuntaita !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti ihana :) Joo eikö vaan oo härskejä hintoja kirppiksillä, en jaksa ymmärtää :( Mut kuulemma niitä löytöjäkin vielä joku tekee, pitää vaan jatkaa etsimistä! Mahtavaa viikkoa!

   Poista
 5. Oi miten kaunis koti. Ihanasti sistustettu.

  Ja joo, kirpparit ovat hankalia, minulle ainakin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!