perjantai 6. toukokuuta 2016

Lasten kanssa Tallinnassa

Me käytiin viime viikolla tekemässä parin päivän ja yön irtiotto ja suunnattiin koko pesueen kanssa Tallinnaan. Olin suunnitellut reissun lähinnä isoveljen intressien pohjalta, eli kylpylähotellia ja kaikkea kivaa tekemistä mistä 3,5 vuotias voisi tykätä.  Tarkoitus oli mennä lastenmuseoon (joko Kadriorgissa tai Kalamajassa) ja pari muutakin museota syrjemmällä vaikuttivat kiinnostavilta mutta se keli! Sateen ja kylmyyden takia meni suunnitelmat ihan uusiksi. Olisko voinut olla tällainen keli kuin nyt?

Kuva paluumatkalta: johan kirkastui :D
Hotellista ei sen enempiä, Tallink Spa & Conference oli kaikilla mittareilla ihan ookoo. Kylpylä enemmän aikuisille suunnattu, mutta oikein siisti ja ainakin tällä ajankohdalla rauhallinen. Ja onneks oli se kylpylä! Sadetta vihmoessa ei ollut pakko keksiä muuta tekemistä vaan voi mennä ihan vaan uimaan, ihanan iisiä.

Ihan koko aikaa ei sentään uitu, mutta tosiaan kelin takia reissut rajoittuivat lähiympäristöön. Jos tuolta säteeltä tekisin Tallinnan parhaat - listan, eli mitä tehdä lapsen kanssa Tallinnan vanhassa kaupungissa ja ydinkeskustassa olisi se seuraavanlainen:

Merimuseo

Merimuseon sijainti oli meidän hotelliin ja kurjaan keliin nähden melkoisen ihanteellinen, se oli käytännössä ihan vieressä heti satamasta vanhaan kaupunkiin tultaessa. Olen käynyt museossa itse joskus ennenkin ja muistelin että se oli tosi vaikuttava ja niinhän se oli - niin äidin kuin 3,5 vuotiaankin mielestä.

Museossa pääsi kokeilemaan paljonko kanuunankuulat yms oikeasti painavat, aika huippua!Minun ja Kompressorin historia on pitkä ja täynnä rakkautta <3 Joskus aikoinaan kun vietin Tallinnassa enemmänkin aikaa niin käytiin täällä todella usein. Sittemmin olen vienyt sinne jokikisen matkaseuralaiseni ja tällä kertaa tietenkin lapset (tosin pienempi ei luonnollisesti syönyt vielä mitään). Paikka on kaikessa karuudessaan jotenkin kaurismäkimäinen ja vaan yksinkertaisesti rakastan sen tunnelmaa. Ja tietty niitä lettuja. Niitä on suolaisina ja makeina ja kaikki ikinä maistamani ovat olleet ihan järjettömän hyviä. Ja saa sieltä muutakin jos letut eivät nappaa, vaikkakaan en usko että kukaan voisi näistä kieltäytyä :P
Kaubamajan lastenosasto on siis ihan mieletön! Neloskerroksesta löytyy kivoja vaatteita niin vauvoille kuin isommillekin, leikkihuone (ihana!) ja mahtavan tilava ja siisti vauvojen hoito - ja imetystila. Täältä löytyi siis just kaikki mitä meidän seurueemme tarvitsi ja viivyttiinkin täällä pitkään. Kunnes mentiin vitoskerrokseen mistä ei meinannut olla enää paluuta - mikä leluparatiisi!


Kyllä Tallinna vaan on kiva. 
Ja vielä jäi paljon kivaa seuraavaankin kertaan!

Minkälaisia kokemuksia teillä on lasten kanssa matkustamisesta Tallinnassa ja olisiko suositella meidän seuraavaan reissuun jotain lisää? Lisää lapsiystävällisiä ravintoloita olis kiva löytää ja kaikki toiminta- ja tekemiskohteet kiinnostavat kulttuuripuolta unohtamatta :)

Upeaa loppuviikkoa! Ja mitä ihaninta äitienpäivää kaikille äideille <3


4 kommenttia:

 1. Mahtava reissu ja merimuseo ja Tallink Spa koettu, mutta lettubaaria ei, nam mikä lettuannos. <3 Aurinkoista äitienpäivää Saara <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavan kerran käykää testaamassa, ne letut on niiiiin hyviä! Ihanaa päivää Tiia <3

   Poista
 2. Me olemme menossa kesällä koko poppoo myös ja minuakin kiinnostaa aktiviteetit muksujen kanssa sekä sopivat ruokapaikat... Kalamaja on kyllä (ainaki aikuisten) reissulle mukava paikka ihanoineen kahviloineen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun lapset taitaa olla vähän isompia kuin mun (?), heille löytyy Tallinnasta varmaan vaikka mitä ihan mahtavaa tekemistä! Käykää oikeesti syömässä noi letut, se paikka on niin mahtava ja ruoka hyvää (+ edullistakin vielä). Ja sit reissun jälkeen sun vinkit jakoon! Ihanaa matkaa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!