perjantai 4. maaliskuuta 2016

Pääasia että on kivaaMeillä on uusi suosikkipaikka!


Mummu keksi ensimmäisenä viedä pojan Designmuseon Lapsen vuosisata - näyttelyyn ja se oli menoa se! Ehdoton lempparipaikka ja ykköstoive kun kysytään mitä tänään tehtäisiin.
Minäkin pääsin sinne sunnuntaina ja ymmärrän nyt innostuksen - eikä muuten haittaa yhtään. Designmuseo on upea, Lapsen vuosisata - näyttely huippukiva ja erityisplussa tulee siitä että museo on tuossa melkein meidän talon edessä :)
Ylipäätään musta on i-h-a-n-a-a että lapsi on jo niin iso että hänen kanssaan voi käydä paikoissa joissa molemmat viihtyvät. Tunnustan ostaneeni oikein museokortin että voidaan nyt kiertää kaikki Helsingin ja ehkä muunkin Suomen museot. Sisäinen kulttuuripersoonani on taas herännyt :)


Ja siitä näyttelystä - Designmuseon sivuilla kerrotaan mm näin:

"Näyttelyn tavoitteena on kertoa siitä, mikä yhteys erityisesti lapsille suunnitelluilla tuotteilla ja ympäristöillä on ollut yhteiskunnalliseen kehitykseen. Modernin muotoilun historian tarkasteleminen lapsen näkökulmasta avaa mahdollisuuden tarkastella lasten koulutuksen ja elinympäristön merkitystä myös nykyhetkessä sekä pohtia lapsen roolia kulutusyhteiskunnassa."

Upeita esineitä ja omastakin lapsuudesta tuttuja leluja ja pelejä. Paljon paljon nähtävää ja ennenkaikkea koettavaalapsillekin ja erityisesti juuri heille. Osassa näyttelyä saa leikkiä, piirtää taululle ja osallistua - tästä täysi kymppi näyttelyn suunnittelijoille. Näin sitä saadaan uutta sukupolvea museoihin ja madalletaan kynnystä kulttuuriin tutustumiseen - ihan mahtavaa!


Ja Designmuseo itsessään on upea paikka.


Ja siellä on hyvä kahvila.


Ja siellä on kivaa - ja se on pääasia.


Oletteko te jo käyneet tutustumassa kyseiseen näyttelyyn? 
Jos ei niin vielä ehtii, näyttely on auki 13.3. saakka!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!