torstai 3. joulukuuta 2015

Suomen kivoin kylpylä?Perheemme (toistaiseksi) nuorin jäsen on varsinainen vesipeto. Hän polskisi ja uisi aina vaan jos se suinkin olisi mahdollista. Niinpä lähiseudun uintipaikat ovat tulleet tutuiksi: eniten käydään ihan uimahallissa mutta Mummu vie usein myös Flamingoon ja se on kyllä mahtava paikka se.

Mutta joskus on kiva lähteä vähän kauemmas ja ottaa etäisyyttä arkeen. Kylpyläloma (=viikonloppu) on kaikille kiva: lapselle sitä vettä (hurraa!) ja aikuisille vapaata kokkaamisesta ja ohjelman keksimisestä. Aika monta kylpylää on muutaman vuoden aikana koettu ja yhteen olemme palanneet useamminkin - nimittäin Aulangolle.


Suunnitelmana oli viettää isänpäiväviikonloppu ystävien kanssa täällä. 
Parin tilannemuutoksen takia ajankohta kuitenkin siirtyi ja lopulta suuntasimme Aulangolle vasta marraskuun lopulla, juuri ensilumen satamisen jälkeen. 


Aulangon kylpylässä viehättää useampikin asia:

- etäisyys Helsingistä: tunti ja olet jo perillä
-ympäristö: luonnonpuisto ja Vanajavesi ovat uskomattoman kauniit, talvellakin. 
-rauhallisuus: vaikka viime kerralla väkeä oli enemmän kuin koskaan ei silti ahdistanut. Altaisiin mahtui ja illallisella ei pahemmin tarvinnut odottaa (lasten kanssa matkustavat tietävät miten tärkeä erityisesti viimeksimainittu asia todella on!)
-huoneet: matkallakin on ihanaa majoittua mukavasti ja tilavasti. Me olimme nyt toista kertaa Aulangon Vallila - sviitissä ja kokemus oli kyllä taas ihan huippu - suosittelen.


Kylpylän puoli Aulangolla ei ole suurensuuri mutta hyvinkin riittävä ja ainakin meidän tarpeisiin sieltä löytyy kaikki olennainen. On lastenallas ja lämminvesilaguuni joissa molemmissa metriheikin on hyvä painaa. Aikuisille löytyy kuntouintiallasta, poreallasta ja myös ulkoallas.
Isompia lapsia ilahduttanee vesiliukumäki. Sinne mekin jo kiivettiin mutta vielä ei laskettu alas (paitsi aikuiset :D). Veikkaan että ensi kerralla asiaa ei edes epäröidä.

Saunoja kylpylässä on moneen lähtöön ja allasalueella on myös kahvio/baari.


Jos kesän vierailun jälkeen olisin kirjoittanut tätä olisin antanut Aulangolle yhden ainoan miinuksen - ruuasta. Silloinen buffetillallinen oli pieni pettymys ja varsinkin lastenpöytä aika suppea. Olin tästä vähän huolissani etukäteen erityisesti kun tällä kertaa seurueeseen kuului kaksi kovan luokan kulinaristia, mutta pelko oli turha - tällä kertaa buffetillallinen oli ihan loistava! Sitä markkinoitiin pikkujoulubuffettina ja vähän mietin mahtaako se olla pelkkää jouluruokaa mutta ei: sitäkin oli tarjolla (ja oikein hyvää kuulemma), mutta muu valikoimakin oli aivan mahtavan runsas. 
Lapsille ei tällä kertaa ollut omaa pöytää mutta sekin oli pelkästään positiivinen juttu, seurueemme kaksi lasta pistelivät poskeensa samaa kuin aikuisetkin ja olivat vähintään yhtä tyytyväisiä.

Ja aamiainen oi aamiainen! Need I say more. Tämä ahmatti ei ottanut sieltä kuvan kuvaa - söi vaan.


Kiitos ja kumarrus Rantasipi Aulanko!
Me viihdyimme ja tulemme taatusti taas :)
Postaus toteutettu yhteistyössä Rantasipi Aulangon kanssa.
2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen hotellihuone ja kuvat muutenkin. Aah luntakin. Kylpylöissä on kivaa. Olimme perheen kanssa tuossa taannoin Tampereella, mutta se ei oikein vakuuttanut. Aulanko näyttää paljon kviemmalta, kuin Tampereen kylpylä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kyllä oikeesti suosittelen tätä paikkaa - menkää ihmeessä!

      Poista

Kiitos kommentistasi!