sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Porkkanakeittoa ja parempaa mieltä


Meillä piti olla pikkuisen toisenlainen viikonloppu kuin mitä tästä nyt sitten tuli.
Mulla käy työviikot vähiin, maha on valtava ja autossa istuminen alkaa olla aika rankkaa - mutta kerran vielä: reissu Tampereelle ja Poriin ja sitten voidaan pysyä kehäkolmosen sisäpuolella vaikka kevääseen.

Mutta sitten: moottoritie, Hämeenlinna ja oksennus. Ja monta. Takapenkillä siis. Ja takapenkin pahoinvoivan matkustajan lisäksi autossa olin vain minä. Loppuillan käänteet on arvattavissa ja voin kertoa että jos moinen ei muutenkaan houkuta niin tehkää samat lapsen kantaminen-pesu-puhdistus-parkkipaikan haku-kotiinkanto hommat irtomahan kanssa - en todellakaan suosittele kenellekään.

Tästä edespäin meidät löytää hyvin todennäköisesti kotoa.

Ja kotona voi kokkailla: pehmeää, paahteista ja ihanaa porkkanakeittoa vaikkapa. Tämän kyseisen sopan ohje on ihan parhaasta keittokirjasta; Elina Innasen Vegaanin Keittiössä. Vegaaneja me ei olla mutta kasvisruokia ei koskaan voi syödä liikaa. Ja väitän että tämä keitto tekee hyvää paitsi fyysisesti niin auttaa ainakin hiukan myöskin pahaan mieleen.


Tein muuten ohjeen mukaan mutta tahinia laitoin puolet vähemmän kuin ohjeessa, meiltä löytyvä on hurjan suolaista! Ja keitto tarjottiin epävegaanisesti raejuuston kanssa. Ai että oli hyvää.
5 kommenttia:

 1. Porkkanakeitto, yksi talven parhaista jutuista! ♥_♥

  VastaaPoista
 2. Voi ei, sympatiat sinne! <3 Mua polttaa nyt odotusaikana kaikki tomaatista porkkanaan, pähkinöihin ja mausteisiin, jessus kun ei pysty oikein mitään syömään. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi eeei :( On se jännä miten voi olla erilaista tämä odotusaika, mä söisin mitä vaan ja kuinka paljon vaan :D

   Poista
 3. Oi miten herkullisen näköinen resepti!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!