tiistai 3. maaliskuuta 2015

Kokemuksia marmorista


Marmori tuntuu olevan tämän kevään se juttu.
On pöytiä, ruukkuja, astioita ja lampunjalkoja. Ja moni miettii voisiko sitä käyttää keittiön tason materiaalina tai kylpyhuoneessa. 
Multakin on pari kertaa kysytty mitä mieltä olen marmorista kylpyhuoneessa, toimiiko vai onko kamalan hankala ja arka - siksipä tämä postaus. Ehkä joku saa näistä meidän kokemuksista vastauksia oman valintansa tueksi?

Meidän kylpyhuone ja pikkuvessa/kodinhoitohuone laatoitettiin marmorilla pari vuotta sitten muun remontin yhteydessä.


Papa vastusti silloin sitkeästi ajatusta, hän pelkäsi että lattia on välittömästi pilalla jos siihen menee vaikka pesuainetta (marmori ei kestä happamia pesuaineita) tai jos vaikka joku esine putoaa sille.
Minä taas olin niin rakastunut materiaaliin ettei oikein muita vaihtoehtoja ollut... 
Taisin sillon luvata että jos ne laatat saa(daa)n, niin hoidan kaikki pesut mukisematta ja hommaan oikeat aineet, ja niin olen muuten tehnytkin!Eikä ole tarvinnut päätöstä katua.


Kylpyhuoneissa marmorin "arkuus" ei ole ollut mikään ongelma. Siellä ei käytetä mitään niin värjääviä aineita että tarvitsis niiden imeytymisestä kiveen olla huolissaan. (En ehkä värjäisi siellä tukkaa!) Toistaiseksi ei olla myöskään pudoteltu lattialle mitään paria pikkuautoa suurempaa, ja ne se on kestänyt kyllä (onneks).


Eli mun kokemukseni marmorista kylpyhuoneen lattia- ja seinämateriaalina ovat pelkästään hyviä.
Se tarvitsee kyllä oman pesuaineen, ja varmasti muutaman vuoden kuluttua näkyy myös käytön jälkiä. Vaan kun sekään ei musta haittaa. Luonnonmateriaaleissa on se(kin) ihana puoli että ne ikääntyvät jotenkin ...no luonnollisesti. Pienet naarmut ja himmennyt kiilto tekevät mielestäni materiaalista vain sielukkaamman.

Jos siis pohdit valintaa niin multa saat yhden Jaa -äänen - ei tämä ihastus ainakaan sammumassa ole!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!