torstai 11. joulukuuta 2014

Sisustussuunnitelma nyt!


Muistattekos vielä nämä? 
Kesäkuukausien aikana tein hiki hatussa sisustussuunnitelmia, (löytyy ainakin täältä, täältätäältä ja täältä) etsin suosikkituotteitani netistä ja mallailin niitä pohjapiirustuksiin.
"Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty" sanoi moni mutta vähän ihmettelevään äänensävyyn - miten se niitä noin hartaasti väkertää? 


Tulihan siinä ohessa valmistakin, ainakin lastenhuone on paketissa ja edelleen minusta aivan ihana.


Mutta sitten, oli kaksi todella vaikeaa huonetta - aula ja keittiö/olohuone/takkahuone. Aula on se ensimmäinen mikä näkyy kun meille tullaan sisään. Multitoimintohuoneessa taas on hirveästi neliöitä mutta niin on sitä toimintaakin ja niihin tarvittavia kalusteita. Apua.


Minun haasteeni sisustamisessa on se että pidän niin monenlaisesta, moni hyvinkin erilainen tyyli voi olla musta tosi hieno. Riskinä siinä on sekamelska - liian paljon kaikkea. Lisäksi meidän perheen sisustushaasteita ovat kahden voimakastahtoisen ja omasta mielipiteestään vuorenvarman ihmisen ajatusten yhteensovittaminen, erilaiset sisustusmaut ja vieläpä se että meillä ei juuri koskaan ole yhteistä kaupoissapyörimisaikaa. Apua. 


Sisustussuunnittelijan palkkaamista mietimme monesti, Papalla kun oli toiveena saada sisustuksesta "oikeanlainen". Minä näin jo tässä kohtaa punaista kun en ymmärtänyt miten sisustus voi olla oikea tai väärä, enkä mä nyt siis todellakaan haluaisi asua jonkun vieraan sisustamassa asunnossa, eihän se tuntuisi kodilta ollenkaan! Ja aina se ajatus sitten jäi.

Kunnes joskus viime keväänä eräs ystävä alkoi puhua tuttavastaan joka oli vasta valmistunut sisustusalan ammattilainen, ja joka olisi tosi kiinnostunut näkemään meidän kodin.


Ja niin siinä sitten kävi: Marika tuli käymään. Hän oli paitsi ihana ihminen niin myöskin täynnä ideoita ja tuntui ymmärtävän mua täysin. Papakin oli tyytyväinen kun saatiin ammattilainen hommaan mukaan.


Ja nyt, muutamaa kuukautta ja (muutamaakymmentä luonnosta) myöhemmin on sisustussuunnitelma valmis - ja se on niin hyvä! Siinä näkyy meidän molempien toiveet ja uusia mahtavia ideoita joita en taatusti olisi itse keksinyt. Ei sisustusammattilaisen apu tarkoittanutkaan sitä että joku muu sisustaa meidän kodin, se tarkoitti sitä että saamme upeimman mahdollisen meidän näköisen kodin.
En malttais odottaa että saadaan nuo kaikki ihanuudet tänne.

Nyt on siis aika laittaa suunnitelmat käytäntöön ja alkaa ostaa. Olispa rajaton budjetti! Nyt edetään pikkuhiljaa, mutta suunta on selvä ja fiilis hyvä - meidän kodista tulee niin upea.


Esittelen Marikan täällä blogin puolella vielä myöhemmin, haluaisin tehdä hänestä sellaisen haastattelutyyppisen postauksen johon voitaisiin ottaa vaikka teidän lukijoidenkin sisustusaiheisia kysymyksiä mukaan...? 

Palailemme tähän siis pian, mukavaa loppuviikkoa!6 kommenttia:

 1. Näyttää kauniilta. Ammattilainen voisi tehdä meilläkin ihmeitä, meillä kun ei tiedetä yhtään itä haluttaisiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Mä kyllä tämän kokemuksen jälkeen suosittelen ammattilaista erittäin lämpimästi, melkoisia ihmeentekijöitä tuntuvat olevan - ainakin tämä meidän :)

   Poista
 2. Sisustussuunnittelija oli ihan pakkojuttu meidänkin rempassa ja todella tyytyväinen olin! Voi kun näkisi teidän kodin livenäkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo remonttivaiheessa täälläkin oli kyllä sisustusarkkitehti suunnittelemassa huonejärjestystä, keittiötä ja mm pistorasioiden paikkoja mutta "pintasisustus" jäi sitten meille itselle. Paitsi nyt tuli Marika apuun :)
   Olis kiva jos tulisit käymään, tervetuloa!

   Poista
 3. Tosi hyvältä näyttää nyt jo! Lastenhuone oli minusta aivan superia. ♥♥♥

  t. Turun Pappa (^_^) ja ♪♫♪♫....

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!