torstai 9. lokakuuta 2014

Uutta ja vanhaa = herkkua

Olen vastakohtien ystävä erityisesti sisustuksessa ja varsinkin uuden ja vanhan yhdistelmät ovat mielestäni aivan hykerryttävän ihania! 
Meillä kotona tätä yhdistelmää on osin pakostakin: talo on vanha ja remontissa haluttiin kunnioittaa alkuperäistä henkeä ja säilyttää kaikki vanha mikä voitiin, esim pariovet
Tämä oli ainoa kuva mikä pariovista tähän hätään löytyi, tässä mallaillaan uutta ovenkahvaa noin vuosi sitten :D
Kaikki mikä voitiin uusia alkuperäisen kaltaisesti uusittiin niin, ja ne mitä ei voitu niin tehtiin sitten hyvin moderniksi, esimerkkinä vaikka seinävalaisimet


Tämä vanhan peilin ja modernin valaisimen yhdistelmä voisi olla lempparikohtani meillä kotona!

Että kokonaisuus olisi yhtenäinen haetaan samankaltaisia kontrasteja muihinkin huoneisiin.
Mun tulevassa työpisteessä yhdistyy niinikään uusi ja vanha:
on se vanha pöytä ja moderni tuoli (toistaiseksi vielä tuo Zarra, mutta haluaisin siihen DSR:n) ja samanlainen seinävalaisin kuin eteisessä. Pöydän yläpuolelle tulee vielä String-hylly, moderni muotoilultaan sekin.Ja tässä on syy miksi nyt aloin tästä aiheesta - uuden ja vanhan liitosta - kirjoittaa:


Sköna hem - lehdestä bongattu kuva - oi, oi ja vielä kerran oi!

Ihan kuin meidän keittiö.
Ja ollaan jo aiemmin päätetty ostaa tuo superellipsi -pöytä.
Meidän piti vaan yhdistää siihen pelkistetyt ja modernit tuolit mutta taisinpa kääntää takkini,
noi tuolit on täydelliset.

Papan mielestä eivät :)
Eli saas nähdä miten tuolineuvotteluissa käy, mutta muhun tuo yhdistelmä iskee täysillä.

Entä teihin? Onko siellä muita uusi + vanha yhdistelmän ystäviä vai valitsisitko mieluummin jompaa kumpaa?10 kommenttia:

 1. Oi, ehdottomasti vanhan ja uuden kombo! Se on jotenkin aina erityisen kiinnostavan näköinen ja samalla myös persoonallinen :) Ja tuo työpöytäsi on kyllä niin upea! Haluaisin kanssa jotain vastaavaa tylsän ikea-pöytäni tilalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kuulla että yhdistelmä iskee sinnekin :) Oon niin samaa mieltä, uusi + vanha tuo kotiin jotenkin enemmän syvyyttä. Kiitos myös työpöytäkehuista, suosittelen kyllä ehdottomasti metsästämään vanhan - siitä kun on niin helppo tehdä halutessaan vielä enemmän omannäköinenkin!

   Poista
 2. Vanha on kyllä monissa tapauksissa säilyttämisen tai entisöinnin arvoista! Meidän entiseen asuntoon tehtiin putkiremontti ja koska me oltiin siinä vuokralla, niin ei päästy vaikuttamaan lopputulokseen. Ihana vanha kylppäri (jonne on pariovet) purettiin. ja tilalle tuli harmaa nykyajan vessa/suihkuhuone. Tassuammettakin oltiin viemessä kaatopaikalle!! Sen sain neuvottelulla jäämään. Ja onneksi myös ovet jäivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aapuuaa!! Onneks sait neuvoteltua, tassuammeet on parasta! Ja pariovet <3

   Poista
 3. Kivoja suunnitelmia! :)
  Meidän kodissamme aina aika paljon sekaisin uutta, designia ja vanhaa. Vanhemmat huonekalut tuovat mukavasti kodikkutta ja lämpöä sekaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Oon niin samaa mieltä, sekoitus tuo aina persoonallisuutta ja syvyyttä sisustukseen. Kävin kurkkimassa sun blogia - teillä näyttää tosi kivalta! Vieraillaanhan jatkossakin :)

   Poista
 4. Samaa mieltä, mekin asumme vanhassa vanhassa talossa, joten oli ihanaa jättää mm. vanhaa tiiliseinää esiin ja muissakin kohdissa talon henki tulee esille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi sellainen esiinjätetty tiiliseinä on niin upea! Joo kyllä se niin on että vanhaa kannattaa ehdottomasti tuoda esiin ja korostaa, tuo niin paljon henkeä koko kotiin! :)

   Poista
 5. Joo ehottomasti uutta ja vanhaa!! Toi keittiö tuossa kuvassa on hämäävän samanlainen kuin teijän! Luulin et se on!?!? Toi on musta kans makee että tossa päädyssä on myös yksi modrrni tuoli. Mitäköhän papa tohon sanoo niin...! Kiinnostavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan ookin samanlainen, aika hurjaa! Ainoastaan toi tausta on erilainen, meillä on sekin valkoinen. Niin ja meillä on myös kaapeissa vetimet. Mut muuten identtinen :D
   Mä olisin kanssa tykännyt tuolien sekoittelusta mutta ammattiapumme neuvoi viisaasti ettei ehkä meillä kannata kun on sitä tapahtumaa yhdessä huoneessa jo muutenkin :)
   Eli kuus tuollaista vanhaa tuolia, mä haluun!! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!