lauantai 13. syyskuuta 2014

Pala palalta, huone huoneelta: työ/vieras/tv-huoneNo niin, tässä se nyt on: meidän kodin viimeinen "pala palalta" -huone. Muut huoneet löydät halutessasi täältätäältätäältä ja vielä täältä ja täältäkin.

Kyseessä on varsinainen monitoimihuone, josta enimmäkseen vierashuoneena puhutaan vaikkakin se todennäköisesti tulee toimimaan eniten mun työhuoneena (teen siis jonkin verran työtä myös kotona).

Suunnitelma on seuraava:
1) roudataan se Ikean sohvasänky pojan huoneesta vierasvuoteeksi. Vieraat siinä on tähänkin saakka nukkuneet :) Pojallehan ostetaan se musta rautasänky, mistä puhuin aiemmin täällä.


(kuva lainattu mistybradley/Pinterest)
2) laitetaan tv kiinni seinään ja ympäröidään se osittain tauluilla. 

Mun suhteeni telkkariin on selkeän negatiivinen. Ollaan oltu ilman tv:ta nyt reipas vuosi ja voin sanoa ihan rehellisesti että kertaakaan en ole kaivannut. Ennemminkin olen miettinyt että koska mä muka tv:ta katsoisin jos meillä sellainen olisi? En oikeasti tiedä, olen melko varma että sille mulla ei ole aikaa. Mutta koska kuitenkin yleisesti ajatellaan että tv "kuuluu" normaaliin kotiin, ja kai mekin sitä katsottais jos olis, niin laitetaan se nyt sitten - argh. Vaikkakin se on myös j-ä-r-k-y-t-t-ä-v-ä-n vaikea sovittaa sisustukseen. 
Haluaisin sen mahdollisimman huomaamattomasti jonnekin piiloon, tai edes niin että se olisi vain osa jotain muuta eikä veisi päähuomiota (jos ymmärrätte mitä tarkoitan?). Siksipä ajattelin häivyttää tv:n osaksi kuvakollaasia, ja kuviksi suunnittelin jotain meidän omia mustavalkoisia perhekuvia. 
Yllä oleva kuva ei ole ihan sitä mitä haen, mutta tarpeeksi lähellä. Meidän taulukollaasi tulee vähemmän symmetrisesti ja tv ihan vaan kiinni seinään, ilman mitään tasoja.


3) työpisteen rakennus ja ennenkaikkea työpydän kunnostus! 

Ylläoleva työpöytä on huoneen isoin juttu - sekä tunnearvoltaan että työmääräältään.
Pöydän historia on pitkä ja poukkoileva, ja on aika monen sattuman summa että se on nyt mulla.
Jokainen entinen omistaja on sitä myöskin käsitellyt makunsa mukaan, samoin teen minä. Haluan alkuperäisen ja mahdollisimman käsittelemättömän :) Niinpä olen tänäänkin rapsutellut lakkoja irti sen pinnasta useamman tunnin ajan. Pöytä on upea ja se ansaitsee upeimmat mahdolliset kaverit eli nämä:

(kuvat lainattu vepsäläinen.com)Työtuoliksi sopisi loistavasti valkoinen DSR, ja pöydän yläpuolelle seinälle valkoinen iso String-hylly. Oi, kyllä tuossa työpisteessä kelpaa raportteja kirjoittaa!


(kuva lainattu kodin1.com)
3) Keittiön matto muuttaa tänne.
Kun keittiöön tulee valkoinen pöytä niin mustavalkoinen matto on turhan kova.
Tässä huoneessa se taas tuo kaivattua modernia ilmettä ja on kokonsakin puolesta juurikin passeli!Ja niin, siinä se! Viimeisenkin huoneen suunnitelmat ovat valmiit. Toteutuskin on kovaa vauhtia käynnissä, joten toivottavasti saan pian esitellä ensimmäisen valmiin huoneen!!

4 kommenttia:

 1. Mites tämmöinen Hiddenview tv ratkaisu? http://www.boknas.fi/docs/Boknas_esite_2014.pdf (sivu 15). PS upea työpöytä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis toi olis ihan mahtava ratkaisu!! Kiitos vinkistä! Jos yksin minä päättäisin niin hommaisin tuon samantien :D
   Ja kiva kuulla että pöytä miellyttää sunkin silmää, oon itse aivan hulluna siihen.

   Poista
 2. Kivoja suunnitelmia, iso plussa telkkarivastaisuudelle! :)

  Amanda
  http://optimismiajaenergiaavaatteilla.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja jee, hyvä kuulla että on muitakin samanhenkisiä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!