lauantai 9. elokuuta 2014

Onhan meillä aina Turku

Meidän Turku-Naantali reissu oli upea.
Ja vaikka se kesti vain kaksi päivää, niin hienoja hetkiä ja tapahtumia oli nii-iin paljon, että päätin pilkkoa reissun postausten osalta kahtia. 

Tässä eka päivä - Turku my love


Matkaan lähdettiin helteisen kuumana maanantaina (onni on auton ilmastointi!) ja hurautettiin Turkuun (se matkahan on oikeasti ihan tosi lyhyt!). Tarkoituksena oli tuttujen tapaamisen jälkeen vilvoitella Kupittaan maauimalassa, mutta koska saman ajatuksen oli saanut about jokainen turkulainen ja maauimalan verkkoaidat pullistelivat väenpaljoudesta, niin päätettiin sitten ottaa käyttöön suunnitelma B ja mennä ystävän vinkkaamaan Kupittaan seikkailupuistoon

Seikkailupuisto oli kiva ja olis siellä varmasti saanut aikaa enemmänkin kulumaan, mutta se kuumuus!!! Reilun tunnin puistoilun jälkeen päätettiin jo lähteä hotellille katsomaan että onhan siellä ilmastointi - ja oli siellä, huh.

Hetken jäähdyttelyn jälkeen otettiin uusi startti ja suunnattiin reippaina kaupungille, vanhoihin tuttuihin maisemiin :´) Lelukauppa Casagrande oli yksi suunnitelluista Turku-kohteista ja olihan se melkoinen: tsekatkaa vaikka nuo ylläolevan kuvan leluautot! Ja ne olivat siis isoja, sellaisia pienen pojan/tytön ajettavia. Jos Papa olis ollut mukana olisi voinut autokuume tarttua poikaankin, mutta nyt poistuttiin kaupasta "vain" yhden ja paljon pienemmän auton kanssa. 

Uusi lelu mukana oli kiva mennä syömään: käytiin ihanassa italialaisravintolassa ihan joen rannassa, mutta hitsiläinen kun en muista sen nimeä enää :( Jos joku tunnistaa paikan kuvauksesta niin kertokaa pliis sen nimi, se oli niin kiva paikka että menisin sinne mielellään uudestaan. Ravintola oli ihan hotellimme Marina Palacen vieressä.

Hotellia täytyy muuten vähän (enemmänkin) kehua : paitsi että kyseessä on perinteikäs ja  erittäin  turkulainen hotelli (tämä on siis iso +), niin palvelu pelasi niin mutkattomasti (pientäkin kohtaan) että olimme todella iloisen yllättyneitä, ihan kaikesta.
Lapsivieras sai erityiskohtelua mm puuhapaketin ja taikarannekkeen muodossa, pinnasänkyä tarjottiin pyytämättä ja veloituksetta, lapsille oli leikkihuone ja aarrearkku, ja aamiaisella pienille vieraille oli katettu ihan oma buffetpöytänsä ja löytyipä ravintolasta vielä leikkinurkkakin.
Täydellistä!


Loppuilta hengailtiin jokirannassa, ajettiin Förillä toisel puol jokke, käytiin paikallisessa leikkipuistossa ja nautittiin ihanan viileästä hotellihuoneesta ja ikkunasta avautuvasta jokimaisemasta.


Turku oot ihana! Me tullaan pian taas!


4 kommenttia:

  1. Juu Sergio´s se on!! Tulipa tosi ikävä Turkuun!

    VastaaPoista
  2. No Sergio's hyvinkin, muistin mäkin sitten heti kun Kristiina sen kirjoitti :) Kiva paikka, simppeliä ja hyvää ruokaa ja terassi - se on lapsen kanssa melkein ehdoton!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!