perjantai 25. heinäkuuta 2014

Terveisiä Tallinnasta

Parin viikon retkeilykiertue on tältä erää saatu päätökseen ja on aika levätä (?) pari päivää ihan kotikulmilla. Viimeisen parin viikon aikana ollaan käyty Tampereella (x2), Pihlajasaaressa (x2) Isossa Vasikkasaaressa, Hietsussa, vähän kauempana puistoilemassa ja missäs vielä... Huh, en edes muista kaikkia. Ja kiertueen loppuhuipennus oli sitten tällä viikolla Tallinaan.

Tallinna on mulle rakas ja tärkeä kaupunki, olen viettänyt siellä aikaisemmin todella paljon aikaa. 
Ja kun sanon todella paljon niin se myös tarkoittaa sitä: oli aikoja jolloin seilasin meren yli joka ikinen viikonloppu, ja vietin siellä myös suurimman osan lomistani vuosien ajan. 

Mutta ajat muuttuu ja tilanteet vaihtuu ja noista ajoista on jo vuosia. Sittemmin olen käynyt kaupungissa harvakseltaan ja viimeksi pari vuotta sitten.
Niinpä keskiviikkoaamuna oli aika jännät fiilikset: mitä Tallinnaan mahtaakaan tänä päivänä kuulua ja minkälaista on lapsen kanssa matkailu siellä?!


Laivassa oli ainakin aika... kamalaa.
Okei kuka käski mennä heinäkuussa kun siellä on todellakin kaikki muutkin: jonotus laivaan ja laivasta pois trooppisen kuumassa lasiputkessa kesti ja kesti ja kesti.

Ylitys sinänsä meni ihan mukavasti, olihan laivassa muunmuassa


...pallomeri!!

Ja paljon muutakin kivaa tekemistä. 
Ja merta on aina ihana katsella: lämmin kun oli niin vietettiin kannella aika paljon aikaa.


Ja Tallinna - 

se oli entisellään ja vieläkin kivampi.Mitä kahviloita! Vanhoja tuttuja ja upeita uusia - kaikkiin ei ehditty millään eikä taapero jaksa kovin kauaa istua yhdessäkään: yhdet hyvät leivokset ja kahvit sentään ehdittiin nauttimaan.


Kahvittelun lisäksi ohjelmassa(ni) oli ah niin tarpeeseen tulleet manikyyri ja pedikyyri, ja shoppailua paaaaljon vähäisemmässä määrin kuin joskus aikaisemmin. Esittelen ehkä vaatimattomat ostokseni joskus myöhemmin, koska vaikka niitä oli vähän niin olivat ne sitäkin kivampia!


Hotellin suhteen taas kävi ihan hysteerisen hauska juttu, ainakin näin jälkikäteen ajateltuna.
Joskus aikoinaan vanhassa kaupungissa liikkuessani näin siellä silloin remontissa olleen hotellin, mikä oli ihan täydellisellä paikalla vanhan kaupungin laidalla.
Rakennus oli vanha ja historian havinan ympäröimä: hotellin vieressä tai käytännössä sen yhteydessä on ikivanha hevosvetoinen mylly hobuveski, ja aivan hotellin edessä maailman korkeimman rakennuksen titteliä aikanaan kantanut Olevisten kirkko.

Yksi parhaita paikkoja hotellille ja yksi kauneimmista hotellirakennuksista mitä olen nähnyt.


Hotellin vastaanotto oli tyylikäs, palvelu erinomaista, ravintolan miljöö viihtyisä ja ruoka ihanaa: erityisesti aamiainen.

Mutta se huone!!
 En ole koskaan ikinä nähnyt niin pientä hotellihuonetta - meinattiin kuolla nauruun kun huoneen koko ei antanut myöden kaikkien liikkumiselle yhtä aikaa. Jos joku halusi kävellä vaikka minikylppäriin niin muiden piti mennä siksi aikaa sängylle - se oli siis ihan hysteeristä touhua :D
Niin ja ilmastointiakaan ei ollut, voinette arvata että huoneessa oli aika lievän kuuma.

Yritettiin vaihtaa huonetta - fully booked.

No sitten me päätettiin vaan olla mahdollisimman paljon ja myöhään ulkona, ja niin kai sitä olis tehty muutenkin - kuka sitä nyt lomalla hotellissa lymyäisi.


Vanhan kaupungin muurien ulkopuolella on käynnissä kukkafestivaali - lillefestival: upeita pieniä puutarhoja ja taideteoksia, kannattaa mennä katsomaan jos Tallinnassa pyöritte!

Minä ainakin toivon pyöriväni siellä pian uudestaan, mutta vasta kun lomalaisten ruuhka hellittää. Syksyn myrskyissä on laivalla tilaa :D

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Sä näit jo niistä toisen eilen ;) Mut juu, esittelyä tulossa!

   Poista
 2. Kivoja kuvia! Tallinnassa on niin ihania ruokapaikkoja ja kahviloita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Amanda <3 Tallinna ON ihana, aina kun siellä käyn niin mietin miks en käy useammin. Mutta sit muistan: ne laivamatkat- aarghhh!!

   Poista

Kiitos kommentistasi!