tiistai 8. heinäkuuta 2014

Pala palalta - huone huoneelta: sisustussuunnitelmia

Tervetuloa meille!


Tältä näyttää meidän koti heti ulko-ovesta sisään astuttaessa.
Edessä on aula/eteishalli, joka johtaa pariovien kautta suoraan keittiö-olohuoneeseen.
Vasemmalle aukeaa käytävä, jota meillä eteiseksi kutsutaan: siellä kun on mm. ulkovaatteiden säilytys.


Sisustussuunnitelma on luonnollista aloittaa tästä: aula on yhtä kuin ensivaikutelma - sen luonne ja sisustus kertoo heti minkälaiseen kotiin on tultu ja minkälaisia ihmisiä täällä oikein asuu.

Siksi sen sisustaminen on myös hirveän haastavaa. Haluamme aulasta selkeän ja avaran, ja että sen sisustus pelaa saumattomasti yhteen muun kodin kanssa. Pieni annos käytännöllisyyttäkään ei olisi pahitteeksi (lue: minä haluaisin lisää kaappeja) mutta tämän tilan suhteen Papa on aika ehdoton: hän ei halua tähän tilaan mitään säilytysratkaisuja, paitsi haaveilemansa mahalipaston, ehkä vähän tämänkaltaisen:

kuva lainattu www.fasetti.fi
Jos lipasto tulee, haluaisin sen yläpuolelle taulukollaasin. Googlen syövereistä löytyy niin kivoja kuvia vanhasta lipastosta yhdistettynä moderniin kollaasiin! Sellainen on saatava!

Suunniteltua mahalipastoa vastapäisellä seinällä on peili, se onkin ainoa jo nyt valmiina oleva esine mikä tilaan jää:


Peilin tarina on pitkä - se kuului kauppaan asuntoa ostettaessa.
Se pysyy aina, ja määrää aika paljon sitä mitä muuta tilaan voidaan laittaa.

Kattovalaisin tarvitaan, ja voi apua miten vaikeaa sen valinta onkaan! Olen etsinyt sopivaa valaisinta nyt vuoden - oikeasti.

Se voisi olla kristallikruunu, vaikka ihan perinteinen

kuva lainattu www.tampereensahko.fi

Tai moderni? Niitäkin on monenlaisia, tästä valaisimesta (metalliosiltaan kromin värisenä) tykkään kovasti

kuva lainattu www.lampsplus.com

Ja tässä taas olisi ihan toisentyyppinen, mutta hurjan kaunis valaisin tämäkin
kuva lainattu www.vepsalainen.fi
Aulassa on (ja on tulossa) aika paljon antiikkia, ja ihan sellainen sisustus ei ole suunnitelmissa, vaan tyyli on enemmänkin moderni maustettuna antiikilla. Siksipä liputtaisin kattokruununkin suhteen modernin puolesta. 

Lisäksi mattojen soisin olevan moderneja väritykseltään ja kuvioinniltaan,
esim tämä Elloksen matto voisi toimia tosi hyvin.

kuva lainattu Ellos.fi

Maton hyvä puoli värien ja kuvion lisäksi on se että sitä on saatavilla eri kokoisina: saatais samantien eteiseenkin samanlainen. Huono puoli taas on se että tarpeeksi pitkää mattoa ei ole saatavilla, aulaan tarvittaisiin kaksi mattoa peräkkäin. Mahtaiskohan se toimia vai näyttää ihan oudolta, se pitää nyt etukäteen funtsia ;)

Tällä hetkellä aulassa on myös tuoli, mikä on tietenkin tosi käytännöllistä ja kyllä se varmaan siihen jää.


...tai siis joku tuoli: jälleen valinta on vanhan ja hyvin modernin välillä.

Kartellin Ghost on moderneista modernein ja aika upea!

kuva lainattu kartell.com

...ja siinä se! Enempiä kalusteita ei aulaan näillä näkymin ole tulossakaan, varsinainen vaate-ja kenkäsäilytys on siis eteisen puolen kiinteissä kaapeissa.


Miltä vaikuttaa - suunnitelma ja tapa avata sitä? Saatteko langanpäästä kiinni? 

Ajattelin siis käydä tällä tavalla läpi jokaisen erillisen tilan nykytilanteineen ja suunnitelmineen. Toivon ensisijaisesti että se selkiyttäisi meidänkin ajatuksia, ja toivottavasti on mielenkiintoista teille lukijoillekin!
11 kommenttia:

 1. Oi, näyttää niin lupaavalta! Teidän asunto on jo lähtökohtaisesti niin upea, että siellä toimii epäilemättä hyvin monenlaiset vaihtoehdot, eli mitä tahansa valitsette, ette varmasti mene metsään :D Itse tykkään ihan hirveästi uuden ja vanhan yhdistelmästä, en haluaisi asua kokoantiikkisessa kodissa, mutten myöskään kliinisen modernissa - parhaat palat molemmista siis kuulostaa hyvältä korviini, ja tekee just sen persoonallisen ja kodikkaan kokonaisuuden!

  En malta odottaa tupareita, vink vink! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kannustavasta kommentista ystäväinen❤️ Kyllä tästä vielä hyvä tulee, mutta työtä on paljon - tosin eipä paljon palkitsevampaa työtä taida ollakaan kuin oman kodin laitto! Ja ne tuparit - kai ne joskus tulee, mutta niitä lopullisia odotellessa voidaan pitää muutamat harjoitustuparit :D

   Poista
 2. Erittäin lupaavalta vaikuttaa! Omaakin sydäntä lähellä on tyylien sekoittelu ja rohkea yhdistely. Teidän koti on kyllä niin upea <3 Saatan muuttaa teille kans asumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista ihana littleB! Mäkin tykkään kovasti tyylien sekoittamisesta, mutta haaste on tehdä se tyylillä - saas nähdä kuin meidän käy :D

   Poista
 3. Todellakin saa langan päästä kiinni. Hyvä tapa jäsentää tuota sisustussuunnitelmaa. Muista huoneista kans! Ehdottomasti kanssa sen kannalla, että sekoittaa uutta ja vanhaa. Pidän itsekin tosi paljon noista masulipastoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvähyvä jos aukee! Ja muista huoneista on toki suunnitelmat tuloillaan myös :) Kiva kuulla että tykkäät lipaston tyylistä, katotaan millainen me siihen löydetään!

   Poista
 4. Ooo teillä on mieletön asunto! Ja toi peili, se on upea. Itse vähän samankaltaista etsin, tosin valkoisella kehyksellä. Ovat vaan niin pirun kalliita :D

  VastaaPoista
 5. Oi kiitos <3 Perobassa tänään käydessäni sattui silmiin iso valkoreunuksinen peili! Oli tosi kaunis, vähän pelkistetymmät kehykset kuin tuossa meidän peilissä mut jos kiinnostaa ja oot Helsingissä niin käy katsomassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Njaah, kiinnostaa toki! Tullaankin sinne ensi viikolla!

   Poista
 6. Ou...vau! Saako udella, paljonko teillä on neliöitä? Kerrassaan mahtopontinen ja upea koti. Varmasti saatte tehtyä siitä niin upean♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Ja toki saa kysyä, neliöitä on noin 120 (en muista mikä se virallinen määrä on) ja huoneita neljä.
   Huh, mä niin toivon että osataan tämä laittaa - jotenkin kauheat paineet :D (ihan omasta puolesta siis)

   Poista

Kiitos kommentistasi!