sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Pala palalta, huone huoneelta: olohuone ja keittiö

Ehkä (ihana!) helle on pehmittänyt pääni, mutta päätin viimein tarttua härkää sarvista, jatkaa sisustussuunnitelmien tekoa ja käydä sen kaikkein vaikeimman kimppuun:

- olohuone-keittiö, tässä se on (taas)

Koska onhan tätä pyöritelty ennenkin. Välillä on jo tuntunut siltä että nyt mä sen keksin, näinhän se menee! Ja sit ei kumminkaan.
Koska huone on vaikea. Pohjapiirros antaa vähän suuntaa.


Huoneen muoto ja koko, monta toimintoa yhdessä tilassa, ei yhtään ehjää seinää.
Siinäpä haastetta kerrakseen!
Miten saada tilasta yhtenäinen ja toimiva?

Keittiön tyyli on pelkistetty, valkoinen ja moderni.


Tällä hetkellä meillä on ruokapöytänä Vepsäläisen tammipöytä, hyvin pelkistetty ja suoralinjainen ja musta aika kiva. Mutta Papa haluais jotain muuta.
Lähimpänä meidän molempien makua olisi esimerkiksi tämä superellipse-ruokapöytä, joka on kaunis mutta ihan eri tyylinen kuin nykyinen pöytä
Kuva lainattu http://hivemodern.com
...ja siksipä se tarvitsisi myös uudet tuolit kaverikseen. Nythän meillä on käytössä nuo alemman kuvan vasemmassa laidassa olevat Zarrat, mutta ne eivät kyllä pelaa sitten yhtään superellipse-pöydän kanssa. Sen kanssa näkee useimmiten yhdistettävän seiskaa tai muurahaistuolia, molemmat kyllä kauniita mutta ehkä minun makuuni vähän... kylmiä? En sano etteivätkö ne voisi olla jommat kummat, mutta jatkan vielä haeskelua. Joka tapauksessa jos näihin päädytään niin menee myös nykyinen mustavalkoinen Anno-matto vaihtoon - silloin mattoon tarvitaan lämpöä. Ideoita?
Kuvat lainattu vepsäläinen.fi

Takka on muotokieleltään myös hyvin moderni, ja materiaali on terästä. Sen eteen tulee vielä kipinäsuoja, joko lasia tai terästä.


Ja sen eteen olen kaavaillut harmaata häräntaljaa
Kuva lainattu taljakauppa.com
... jonka päälle mustaa Barcelona-tuolia.

kuva lainattu Knoll.com

Tässä on unelmieni sohva! Arperin Loop - moduulisohvasta saa rakennettua juuri sen muotoisen ja kokoisen kuin haluaa. Kuvan sohvan väri on myös ihan täydellinen tumma harmaa. Tämä sopis meille niin niin hyvin.
Kuva lainattu http://www.ufl.co.nz/catalogue/show-item/loop2/

Sohvan taakse sijoittaisin Arco-valaisimen - jos se mahtuu. Siinäpä onkin mittailua ja ensin pitäisi ehkä hankkia kattovalaisin, sen perusteella määräytyy mahtuuko muita (ainakaan näin isoja) valaisimia vai ei.
Kuva lainattu http://www.panik-design.com

Ja tässä sitten pari kattovalaisinehdokasta! Kruunua joo mutta ehkä ennemmin modernia kuin antiikkista. Ehkä.

Kuvat lainattu ylempi ylightning.com ja alempi luceplan.com

Sohvan eteen - siihen tulisi tämänkaltainen maailman ihanin matto: marokkolainen vintage-matto.

Kuva lainattu http://www.madesign.fi


Ja mitäs vielä? Ai niin tv. 
Se tulee seinälle pohjapiirustuksessa merkittyyn kohtaan. Tv saisi olla aika pieni, kehyksetön tai valkokehyksinen ja sen ylä/alapuolelle voisi laittaa pari ihan kevyttä seinähyllyä lähinnä tasapainottamaan vaikutelmaa: säilytystilan tarvetta niiden suhteen ei ole. 


Ja niin - olohuone-keittiön toivelista on valmis!


Paino sanalla toive!! ;)
5 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisia suunitelmia. Hyvä siitä tulee, nimittäin hyvin suuniteltu on kuulemma puoliksi tehty :) Toi tiskipöytä on muuten jännä, raikas ja ihanan erilainen!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Ansku <3 Mä joku päivä vielä paljastan miksi teen tätä näin hartaasti ja suunnitelmallisesti ;) Ja hyvin huomattu tuo tiskipöytä/taso, se on tosiaan aika erilainen kun haluttiin ihan yhtenäinen valkoinen!

  VastaaPoista
 3. Jaaha, nyt heräsi mielenkiinto?!?!?! :D

  VastaaPoista
 4. Ohhoh, teillä on kyllä todella mielenkiintoisen muotoinen huone! Mahtavaa lukea näitä suunnitelmia. Huikeeta tulee varmasti joskus sitten olemaan :)

  VastaaPoista
 5. Hei ihana kuulla että suunnitelmat kiinnostaa! Ja joo, toi huone on varmasti vaikein mahdollinen muodoltaan :/ Saas nähdä miten nää ideat toimivat käytännössä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!