sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Hotellimme Kroatiassa

Pari kuukautta on jo ehtinyt vierähtää sitten Kroatian reissun - hui! Tämä hotellipostaus piti tehdä jo paljon aikaisemmin: niin moni kyseli hotellista, ja ajattelin että näin pystyisin kertomaan siitä paljon enemmän. Ja olihan tämä jo meidän toinen kerta samaisessa hotellissa, kai siitä jo jotain kerrottavaa pitää ollakin :)

Maisema parvekkeelta: parasta kaikesta

Hotelli Zora - Primosten, Kroatia

Kuva lainattu hotellin omilta sivuilta
Hotelli Zoran ja meidän historia vie itse asiassa paljon pidemmälle kuin edelliseen reissuun tai edes sitä edelliseen. Papa oli joskus kahdeksan (?) vuotta sitten Kroatiassa purjehdusreissulla, ja päätyi silloin ensimmäistä kertaa Primosteniin ja myös hotelli Zoran erikoiseen niemenkärkeen. Paikka teki jo silloin häneen vaikutuksen, ja kun me sitten muutamaa vuotta myöhemmin lähdettiin ekalle yhteiselle Kroatian matkalle niin hän halusi näyttää paikan myös minulle. Sillä reissulla asuttiin siis ihan toisessa hotellissa, mutta käytiin tekemässä päiväreissu tuohon idylliseen Primostenin kylään.

Viime lokakuussa varattiin sitten ensimmäisen kerran huone Zorasta. 
Papa oli silloin varannut meille yllätyksenä komealta kalskahtavan Premier Suiten, ja samanlainen meillä oli nytkin. Tosin nyt kun oltiin entistäkin viisaampia (ja vähän krantumpia) niin osattiin vaatia vielä enemmän, ja väitänpä että meillä ja ystäväperheellä (heillä oli siis samanlainen huoneisto) oli kyllä hotellin parhaimmat huoneet! Ylin kerros, valtava parveke ja meri heti siinä - erittäin jees. 


Maisema ja parveke olivat kyllä ehdottomasti hotellin parasta antia. Itse rakastan merta enkä oikeastaan pysty kuvittelemaan mitään ihanampaa kuin aaltojen kohina nukkumaan mennessä: oi, vieläkin on sitä ikävä.

Hotellin uimaranta ja -allas olivat myös ihan meidän parvekkeen alla:
mun pieni perhe :´)
kuva lainattu hotellin omilta sivuilta
Uima-allas oli tuollainen erikoinen katettu systeemi, minkä katto oli välillä auki ja välillä kiinni.
Ei oikein päästy kiinni logiikasta milloin se avattiin ja millon ei - naureskeltiin vaan että voivatpahan sanoa että heillä on sekä sisä- että ulkoallas :D 
Allas oli ok: ei nyt ihan noin huikea kuin mitä kuva kertoo, mutta olihan siellä vaan ihana uida lapsenkin kanssa! Ranta on kiviranta niinkuin melkein kaikki Kroatian rannat. Jos kaipaat valkoista pehmeää hiekkaa niin tämä ei ole sun paikka, mutta toisaalta eipä tule kannettua sitä hiekkaa hotelliin saati kotiin! Ja lapsista parempaa huvia ei olekaan kuin kivien heittely mereen.

Kuva lainattu hotellin omilta sivuilta
Hotellin ravintola oli iso, siisti ja muuten viihtyisä mutta joinain iltoina aika meluisa.
 Toisaalta ihmekös tuo kun väkeä oli paljon. Suomalaisia tai edes pohjoismaalaisia ei näkynyt ensimmäistäkään, lähinnä vieraat tuntuivat olevan Saksasta, Ranskasta ja Italiasta.
Ruoka oli hyvää, ja varsinkin illallisen valikoima todella monipuolinen. Aamiainen oli perus aamiaisbuffet mutta hyvä sellainen: tuoretta ja maukasta ruokaa.
 Meillä oli tällä kertaa puolihoito, ja se osoittautui kyllä varsin toimivaksi ratkaisuksi. Oli se vaan niin helppoa kävellä hotellin alakertaan valmiiseen pöytään sen sijaan että olis joka ilta miettinyt mihin ravintolaan menee ja mahtuuko sinne koko meidän remmi.

Kuva lainattu hotellin omilta sivuilta

Ja se hotellihuone itsessään sitten: 
minusta ihan täydellinen.

Syksyn reissulla huoneessamme oli joitain pieniä puutteita ja vaihdettiinkin huonetta kerran, mutta nyt tosiaan viisastuneina osattiin vaatia enemmän ja kyllä vaan meni nappiin! Suorastaan ylenpalttisen tilava, siisti ja meille täydellisen toimiva huoneisto. Tykkäsin tästä niin paljon että painoin kyllä huoneen numeron visusti mieleen: jos vaan tänne vielä mennään niin haluan ehdottomasti saman huoneen!


Ai mikä matkakuume???2 kommenttia:

  1. Okei, ei tähän oikein voi sanoa muuta kuin vau! Upea paikka ja upeat maisemat!

    VastaaPoista
  2. Voi se on niin upea paikka!! Just täällä mietitään mentäiskö syksyllä uudestaan (taas!) vai pitäiskö välillä mennä muualle ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!