sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Kevään supereimmat tossut

Ei ole pitkään aikaan ollut niin vaikeaa löytää haluamaansa kuin mitä oli pojan kevätkenkien kanssa.
Mulla oli hyvin tarkka mielikuva siitä minkälaiset niiden pitäisi olla, ja sillä asenteella on aina huono lähteä kauppaan: onnistumisen todennäköisyys on häviävän pieni. Nettikaupoista kyllä olis löytynyt paljonkin ihan kivoja, mutta jotenkin en vaan tykkää tilata lapsen kenkiä netistä. Se mittaaminen ja kaikki, ja sitten se odottelu - parempi vaan käydä sovittamassa ihan paikan päällä, saa ne kengät samantien mukaankin.

Ja tulivathan ne sitten vastaan, melkein sattumalta - niinkuin parhaat jutut usein tulevat.
Sokoksella oltiin käyty jo aiemmin kenkiä etsimässä, nyt mentiin uudestaan jonkun ihan muun syyn takia. Ja kas, uusi erä superfitin kevätkenkiä oli juuri saapunut ja ne siniharmaat oranssinauhaiset oli niin meidän pojan!


Poika tykkää kengistään ihan hirveästi. Kun häneltä kysyy että laitetaanko supertossut, niin vastaus on innostunutta hihitystä. Ja sitten juostaan! Kenkien mukana tulee siis myös supervoimat - ehkä paras myyntiargumentti kaikille pienille pojille.

Itse tykkään näistä superfitin kengistä ylipäätään myös. Meillä oli talvella käytössä saapasmalliset kengät mitkä olivat ihan tosi hyvät, todellakin hintansa veroiset. Ja kengillä tuntuu olevan myös jälleenmyyntiarvoa, nuo samaiset talvikengät lähtivät nimittäin huutonetin kautta ensi talveksi jonkun toisen pienen pojan jalkoihin.

Olen aina tosi iloinen jos meidän vaatteille tai kengille tai muillekin tavaroille on jatkokäyttöä. Varsinkin lasten vaatteissa ja kengissä se lyhykäinen käyttöaika ja suoranainen kertakäyttökulttuuri a-h-d-i-s-t-a-a ihan todella.

Leluja (varsinkin muovisia) yritän aina etsiskellä kirppareilta ennen kauppaan menoa, vaatteisiin ja kenkiin pitäisi kyllä niin soveltaa samaa.

No supertossuilla kiidetään kummasti kirpparillekin!4 kommenttia:

 1. Joo, kenkien lyhyt käyttöaika on tosi depressing. Oletin, että voisin Topsulla käyttää Lukaksen vanhoja kenkiä mutta ei, koko menee juuri ohi. Nyt sitten odottaa kivat kesäkengät ja tennarit kirpparikasassa:(

  VastaaPoista
 2. No voi ei! Niin kun he on syntyneet just eri vuodenaikoina niin ovat sitten eri kausina eri kokoisia, voi höh!
  Mitä kokoa Topsu käyttää? Käviskö ne meille? Ostan kesäksi 24:ia, olisko sellasii? (Kierrätyshaukka heti innostui :D)

  VastaaPoista
 3. Topsu käyttää jo 25, ja vanhat kengät ovat kaikki 23. Mutta voi tulla sovittamaan��

  VastaaPoista
 4. Mä kanssa tykkään Superkengistä! Jotenkin niissä yhdistyy laadukkuus ja hyvänäköisyys

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!