sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Maisk! - iltapalaa

Olen tässä jo jonkin aikaa pohtinut omia ruokateesejäni ja ennenkaikkea niiden sovellusta käytäntöön. Haasteeni (ja ne teesit) ruuanlaitossa ovat, että:

-haluan syödä Ihan tosi terveellisesti. Uskon vakaasti siihen että olemme mitä syömme, ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta ei paljon tärkeämpää olekaan kuin se mitä suuhunsa pistää
-terveellisyyteen liittyy olennaisesti se että ruoka on mahdollisimman lähellä sitä Alkuperäistä olomuotoaan, eli mahdollisimman vähän prosessoitua. Luontoäiti voittaa Saarioisten äidit tässä hommassa mennen tullen.
-söisin Mieluiten kasvis- tai kalaruokaa. Sikaa ja broileria en osta koskaan, ja naudanlihaa vain luomuna. Lihansyönti ei sinänsä ole mulle ongelma, mutta tehotuotanto on - en halua olla osallisena siinä. Siksipä meidän ruuat ovat hyvin kasvisvoittoisia, (luomu)liha- tai kalaruokaa teen ehkä pari kertaa viikossa
-viikko yh-äiti (kun Papa on siis tosi paljon töissä) arvostaa sitä että ruuanlaittoon ei tärväänny ihan kohtuuttomasti aikaa. Juhlat ja muut spessut jutut ovat eri asia, mutta yleisesti ja arkena - Sukkelasti pöytään kiitos!
-minä ja poika syödään useimmiten kahdestaan, enkä siksi millään viitsi tehdä eri ruokaa itselleni ja hänelle. Siksipä sen mitä valmistan pitäisi olla myös pieneen suuhun sopivaa, ja kun se Papakin aina silloin tällöin näyttäytyy niin kiva olis jos ruoka maistuis ihan Koko perheelle.

Ruokia mitkä täyttäisivät nämä kriteerit tai menis edes lähelle ei tunnu olevan kovin paljon. Siksi ajattelinkin kerätä hyviksi havaittuja eväitä ja ideoita tänne, ja että löytäisin ne helpommin niin muistisääntö olkoon MAISK! - niinkuin nyt ylläolevasta listasta voi (jonkinmoisen aasinsillan kautta ;)) päätellä!

Ja eka Maisk - se on iltapalaa/ välipalaa/ telkkarinaposteltavaa:


Avocado-salaattia ja dippikasviksia!

Guacamole-tyylinen avocadosalaatti on ihanaa ja tosi nopsa valmistaa - kunhan avocadot ovat kypsiä. Omaan salaattiini laitan

4 avocadoa
2 tomaattia
puntti korianteria
1 sipuli
1 chilipaprika
1 sitruunan mehu
suolaa ja pippuria

Parhaita kasviksia dippailtavaksi ovat porkkanat, niistä saa salaatin kouhaisuun sopivimmat leveät lankut. Oli meillä kurkkuakin mut se ei toiminut ihan niin hyvin. Selleri olis varmaan hyvää, mutta mahtaisko maistua pienelle - se jää kokeiltavaksi seuraavaan kertaan.
Ja ne avokadon kuoret hei:

  
Jos pokkaa riitää tai perhe on poissa eikä ovea tarvitse ihan heti avata niin mitä parhain kosteuttava luomukasvonaamio on ihan just siinä - toimii!
1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!