maanantai 3. helmikuuta 2014

Läksiäispullat

2,5 dl maitoa 
1/2 pala tuorehiivaa
1 muna
ripaus suolaa
3/4 dl sokeria
7,5 dl vehnäjauhoja
75-100 g margariinia tai voita
 kardemummaa maun mukaan

Täytteeseen voita tai margariinia, sokeria ja kanelia maun mukaan

Voiteluun kananmunaa
Koristeluun mantelirouhetta, raesokeria

Murenna tuorehiiva taikinakulhoon. Lisää osa kädenlämpöisestä maidosta ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää loput maidosta sekä muna ja mausteet. Sekoita maitoon 3,5 dl jauhoja, että saat sakean vellimäisen seoksen. Vatkaa seosta.

Lisää loput jauhoista ja vaivaa taikina käsin kimmoisaksi. Lisää lopuksi taikinaan huoneenlämpöinen rasva. Voit tarvittaessa lisätä taikinaan jauhoa, jos taikina tuntuu liian tahmealta. Jätä vähän jauhoja leivontaan. Peitä taikinakulho leivinliinalla ja nosta se lämpimään ja vedottomaan paikkaan nousemaan. Taikinan on hyvä antaa nousta ainakin 20 minuuttia.


Kauli taikina levyksi.
Levitä levyille pehmeä voi tai margariini. Ripota pinnalle sokeri ja kaneli.


Kääri taikinalevyt rulliksi. Jätä saumakohta alapuolelle. Leikkaa rullat vinottain kolmikulmaisiksi paloiksi. Nosta palat pystyyn kapea kohta ylöspäin.
Paina sormilla kapea kohta alas pöytään saakka. Kohota liinan alla.

Voitele kohonneet pullat. Ripota pinnalle mantelirouhetta ja/tai sokeria



Valmista ja nauti Mummun hyvässä seurassa. 
Nyt ei nähdä vähään aikaan, kiitos Mummu kaikesta ja tervetuloa Tampereellekin leipomaan!

2 kommenttia:

  1. Voi miten Ihania leipomiskuvia Mummun kanssa. Ikävä jo nyt!

    VastaaPoista
  2. Tuore pulla on kyllä ihan parasta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!