keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Apua kuiville käsille - kauneuskeskiviikon kotimanikyyri

Aseeni taistelussa kuivia käsiä vastaan:
Mulla (ja varmaan monella muullakin) on talvella aivan rutikuivat kädet. Sellaiset, että iho rahisee sukkahousuja pukiessa ihan korvaan kuuluvasti. Sellaiset, että sormenpäät ja varsinkin kynsinauhat halkeilevat. Ja sellaiset mitkä on ennenkaikkea ihan kamalan näköiset.

Tänä kauneuskeskiviikkona päätin sitten keskittyä käsien hoitoon ja tehdä oikein kunnon kotimanikyyrin. Kosmetologin tekemä parafiinihoito tms olisi tietenkin aivan ykkönen, mutta kätevä tee-se-itse rouva hanskaa homman kotioloissakin. Jos ei parafiinilla niin vaikka oliivi- tai manteliöljyllä, mitä nyt kotona sattuu olemaan ja mikä omalle iholle sopii.

Aloitin kuorimalla kädet Cliniquen 7 day scrub creamilla. Aine on tarkoitettu kasvoille, mutta toimii oikein hyvin myös käsien kuorinnassa. Kuorinnan jälkeen siistin pahimmat kohdat kynsinauhaleikkurilla, viilasin kynnet kauniiseen muotoon ja sen jälkeen olikin öljyn vuoro. Käytin siis itse tuota ylimmässä kuvassa näkyvää oliiviöljyä, mikä ei hinnastaan huolimatta ollutkaan ihan niin erinomaista ruuanlaitossa - se meinaan haisee ihan nurmikolle. Ei paha tuoksu sinänsä mutta oliiviöljyssä?? No tässä tarkoituksessa mieto nurmen tuoksu on ihan miellyttävää, päälle vielä puuvillahanskat ja imeytymään.Öljy"naamion" jälkeen kynsien lakkaus ihanalla keväisellä karkkivärillä ja päälle hätähousun ehdoton lakkausapu Mavalan Quick finish. Sen avulla lakka kuivuu melkein samoin tein. 


Raikkaan vaaleanpunainen kynsilakka on väriltään Candy Floss:ia ja niin ihanaa! Kesällä varsinkin ihan huippua, mutta miksei näin kevättunnelmissakin. Lakan kuivuttua laitoin vielä kosteusvoiteen, tällä kertaa ihan vaan rasvaista perusvoidetta, taas puuvillahanskat käteen ja täydellinen kotimanikyyri olikin tehty


Valmis! Iho ainakin tuntuu todella paljon paremmalta ja pehmeämmältä ja kynsien karkkiväri on kiva piristys.

Kuvassa näkyvä Guessin kello sai muuten uuden valkoisen nahkarannekkeen aikaisemman kultaisen (ja aika överin) tilalle. Tykkään siitä nyt tosi paljon! Kulta bling-blingiin kyllästyy aika äkkiä, onneksi noin pienellä muutoksella voi saada niin paljon aikaan ja kello pysyy ranteessa varmasti vielä pitkään!

2 kommenttia:

  1. Toi candy-floss on nimensä veroinen! Upea! kevätkynnet! ja mulla on kauheet talvikoppurakädet. Keskiviikkona teen käsienhoitotoimenpiteitä

    VastaaPoista
  2. Tee! Mä postaan tässä lähiaikoina yhdestä mainiosta luomukonstista kuivalle iholle, stay tuned ;D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!