tiistai 29. lokakuuta 2013

Kroatian lokakuu

...on kyllä hieno:


Meillä oli aivan kertakaikkisen mahtava reissu tuossa kauniissa maassa! 
Mulle Kroatian vierailu oli kolmas, Papalle neljäs. Ollaan siis molemmat todella tykästytty paikkaan jo aiemmin, ja tämä kerta oli kyllä ihan huipuista huipuin.

Mikä sen sitten teki - montakin asiaa.

Ensinnäkin ajankohta oli mitä parhain.
Kuten "Terveisiä Kroatiasta" -postauksessa kirjoitinkin, oli pahin turistisesonki jo ohi, ja olo oli kuin Hemingwayn romaaneissa: yksin (tai kolmin) meren rannalla, rauhaa ja hiljaisuutta. Kylällä kaksi ravintolaa ikäänkuin vain meitä varten auki ja yleinen tunnelma niin niin rauhallinen, tulevaan talveen hiljakseen laskeutuva. Poissa olivat hälinä ja krääsäkauppiaat, ja ei - kumpaakaan en kaivannut.

Myös tukikohtamme oli aivan ihana.
Asuimme koko viikon Primostenin kylässä (lisätietoa vaikkapa täältä), noin 50 kilmoetrin päässä Splitistä. Primosten valikoitui kohteeksi siksi, että oltiin käyty siellä aiemmin ihan päiväseltään, ja jo pitkään haaveiltiin että joskus me vielä asutaan koko loma tuolla. On se niin upea paikka.


Kylältä oli myös tosi helppo lähteä ympäristöä ja lähikaupunkeja tutkimaan, ja se on ainakin mulle lomailussa sitä kaikkein mieluisinta puuhaa. Sanoinkin Papalle että kaikista meidän reissuista tämä viimeisin oli eniten mun näköinen. Ilmankos nyt sitä täälläkin suitsutan.

Joka päivä tehtiin joku reissu. Välillä autolla (vuokra-auto, ja hyvä sellainen - priceless!) ja välillä kävellen.

Käytiin lähikaupungeissa, kuten Vodicessa:


...ja Sibenikissä:Viikon pisin ajomatka tehtiin Makarskaan, mikä taitaa olla yksi suosituimpia lomakohteita Kroatiassa eikä varmaankaan suotta. Paikka oli todella kaunis ja rannat upeat.Ehdoton lempparini kaikista päiväreissukohteista oli Krkan kansallispuisto noin neljänkymmenen kilometrin päässä Primostenista:


Sanat ei riitä. Se on u-s-k-o-m-a-t-t-o-m-a-n hieno paikka!


Ja oli ne kaikki muutkin.

Oi Kroatia, koska tapaamme taas! 

Pus Papa ja pus Bebe, mun maailman parhaat reissukaverit!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!