maanantai 23. syyskuuta 2013

Viikonloppu girlie style!

Mennyt viikonloppu oli ensimmäinen laatuaan: meillä oli ekaa kertaa viikonloppuvieraita täällä uudessa kodissa. Ystävä tyttärineen tuli lauantaina ja olivat sunnuntai-iltaan, ja niin ihanaa meillä oli että mieluusti olisin pitänyt heidät pidempäänkin! Tyttöjen viikonloppuun mahtui kaikkea i-h-a-n-a-a, kuten hyvää ruokaa, hiukan juomaa, sisustusta ja shoppailua. Just sitä mitä tarvitsin!

Ennen vieraiden saapumista ehdin harjoituskokkailla lounaaksi erästä harvinaisen herkullisen kuuloista salaattia, nimittäin tätä Helsingin sanomista bongattua lämmintä kantarelli-pinaattisalaattia. Kyseisessä reseptissä näkyi olevan kaikkia suosikkiraaka-aineitani: kantarelleja, pinaattia, pähkinöitä ja manchego-juustoa. Eikä mennyt metsään, salaatti oli ah niin herkullista! Tätä teen taatusti uudestaan!



1 l tuoreita kantarelleja

2 rkl voita
100 g tuorepinaattia
merisuolahiutaleita
vastarouhittua mustapippuria
1 rs (100 g) vuonankaalta tai jotain muuta maukasta salaattia
1 dl pekaani- tai saksanpähkinöitä
2 kypsää nektariinia 
2–3 kypsää luumua
100 g manchegojuustoa

Lisäksi tarjoiluun:
laadukasta neitsytoliiviöljyä

vaaleaa balsamiviinietikkaa


Puhdista ja paloittele kantarellit. Paista kuivassa pannussa, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut. Lisää voi ja jatka paistamista keskilämmöllä, kunnes kantarellit pehmenevät ja saavat kauniin värin.
Lisää huuhdeltu pinaatti ja paista, kunnes pinaatti pehmenee ja siitä irtoava kosteus haihtuu. Siirrä pannu pois levyltä ja anna kantarelli-pinaattiseoksen jäähtyä haaleaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Huuhtele ja kuivaa salaatti.
Sommittele salaattivadille ensin vuonankaalta, sitten kantarelli-pinaattiseosta, pähkinää ja paloiteltuja hedelmiä. Viimeistele manchegojuustosta otetuilla lastuilla. Nosta pöytään oliiviöljy ja balsamiviinietikka, joilla salaattia voi maustaa.


Tapasin vieraat iltapäivällä Habitaressa, minne lähdin suurin odotuksin. Edellisinä vuosina sieltä on tuntunut aina löytyvän kaikkea hurjan kiinnostavaa tai ainakin valtaisasti inspiraatiota, mutta tämä kerta oli kyllä pettymys. Liekö syynä se että oman kodin remontti on juuri valmistunut enkä etsinyt niinkään rakennus- tai remontti-ideoita vaan nimenomaan ihan ideoita sisustukseen, niitä kun ei ainakaan tuntunut löytyvän. Ikkuna-ostoskelu vaikka Korkeavuorenkadulla on huikean paljon inspiroivampaa kuin tuo keikka, pakko sanoa. 

Eniten tuolla reissulla inspiroikin:

(Aivan herkullisen värisiä sokerimassoja: jeah baby jeah! Vitsit mitä kaikkea noista vois Beben synttäreille tehdäkään!)


Lauantai-iltana kokkailtiin kotona ihantosihyvää paellaa! Ja se meni niin äkkiä ettei siitä jäänyt edes kuvaa :)


Sunnuntaina ruokateema jatkui ja mitä kaunein ja aurinkoisin päivä aloitettiin Primulan brunssilla. Paikka oli täynnä, ruoka ja tunnelma hyvää:

(Joo, kyllä me myös syötiin)


Päivää jatkettiin parhaalla mahdollisella tavalla eli kaupungilla shoppailemalla, päivän saalis on tässä:

(Kaikki mitä olinkin ajatellut syksyyn, paitsi biker-bootsit! Zara <3 <3)

Enpä muista millon olisin viimeks kierrellyt kaupungilla noin: kaikessa rauhassa, hyvässä seurassa ja ilman Bebeä. Huh! siinäkin mielessä viikonloppu oli harvinaislaatuinen: Papa oli kotona ja kerrankin ilman työrasitteita. Niinpä he saivat viettää Beben kanssa harvinaista kahdenkeskistä laatuaikaa peräti puolentoista päivän verran, ja mä taas sain harvinaislaatuista "vapaata" tyttöilyaikaa. Win-win! Oli ihanaa, mutta oli mulla niiiiiin kamala ikävä!!








2 kommenttia:

  1. Oikein kiva viikonloppu teillä ollut! Salaatti näyttää niin hyvältä, että me tullaan ens viikolla teille lounaalle, jooko?:)

    VastaaPoista
  2. Joo tulkaa! Nyt kun salaattia on jo harjoiteltu niin seuraavalla kerralla se on varmaan vielä parempaa :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!